Data Science Economy
Join us at the 2020 Conference!

15th – 19th of June 2020, ONLINE

Data Science Economy May 2017 Meetup

Data Science Economy May 2017 Meetup

Prvi meetup nove Data Science Economy / Monetization grupe – prirodni nastavak i proširenje aktivnosti koje ste mogli (i možete) pratiti na konferenciji Data Science Monetization 2016 te buduće Data Science Economy 2017 koja se bavi temama vrijednosti podataka, njihovoj uporabi u ekonomiji i novim poslovnim modelima koji se temelje na podacima.

Osnovna tema skupa bila je prezentacija:

Research Study by Harvard Business School in conjunction with Keystone Research (sponsored by Microsoft), which for the first time quantifies the business impact of enterprise companies with a mature data strategy versus those that do not.

Studija je ukazala na određene odgovore kako izgleda podatkovna zrelost organizacije, koji je učinak podataka na prihod i poslovanje, kako izgledaju organizacijski procesi i strategija zrelosti itd.

Kao follow up meetupa, možete pogledati microsoft.com/datamaturity site koji uključuje sve informacije, ali o tome ćemo na meetupu. Prezentaciju je pripremila Petra Cicek  |  Data Insights Product Marketing Manager u Microsoftu, a na panelu su sudjelovali i Leo Mršić, Data Scientist iz tvrtke In2Data te Marijo Volarević, Business Development Manager iz tvrtke T-HT.

Za razliku od drugih Meetupova koje i mi podržavamo i posjećujemo, ovaj se okreće manje tehnologijama podataka, a više razmišljanju i idejama kako te podatke možemo iskoristiti – kroz poslovne scenarije, scenarije uporabe i slično.

Bitno nam je prezentirati slučajeve u kojima su izgrađene podatkovne okoline koje su donijele značajne poslovne prednosti svojim korisnicima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *