ZAGREB, CROATIA

28.06.2017 / 3 keynotes / 16 talks
What is happening around unConference and Data Science?

June 28th, 2017, Zagreb, HUB385, Croatia

Data Science Economy May 2017 Meetup

Data Science Economy May 2017 Meetup

Prvi meetup nove Data Science Economy / Monetization grupe – prirodni nastavak i proširenje aktivnosti koje ste mogli (i možete) pratiti na konferenciji Data Science Monetization 2016 te buduće Data Science Economy 2017 koja se bavi temama vrijednosti podataka, njihovoj uporabi u ekonomiji i novim poslovnim modelima koji se temelje na podacima.

Osnovna tema skupa bila je prezentacija:

Research Study by Harvard Business School in conjunction with Keystone Research (sponsored by Microsoft), which for the first time quantifies the business impact of enterprise companies with a mature data strategy versus those that do not.

Studija je ukazala na određene odgovore kako izgleda podatkovna zrelost organizacije, koji je učinak podataka na prihod i poslovanje, kako izgledaju organizacijski procesi i strategija zrelosti itd.

Kao follow up meetupa, možete pogledati microsoft.com/datamaturity site koji uključuje sve informacije, ali o tome ćemo na meetupu. Prezentaciju je pripremila Petra Cicek  |  Data Insights Product Marketing Manager u Microsoftu, a na panelu su sudjelovali i Leo Mršić, Data Scientist iz tvrtke In2Data te Marijo Volarević, Business Development Manager iz tvrtke T-HT.

Za razliku od drugih Meetupova koje i mi podržavamo i posjećujemo, ovaj se okreće manje tehnologijama podataka, a više razmišljanju i idejama kako te podatke možemo iskoristiti – kroz poslovne scenarije, scenarije uporabe i slično.

Bitno nam je prezentirati slučajeve u kojima su izgrađene podatkovne okoline koje su donijele značajne poslovne prednosti svojim korisnicima.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *